13.7 C
Badalona
miércoles, abril 24, 2024
spot_img

«Èpica. El llegat de la Fura dels Baus», seleccionat al festival Film Maudit 2.0

El documental Èpica. El llegat de La Fura dels Baus, produït per La Fura i Badalona Comunicació, ha estat seleccionat per participar en la tercera edició del Film Maudit 2.0, un festival de cinema alternatiu que tindrà lloc entre el 12 i el 23 de gener a Los Angeles, Califòrnia.

El certamen, que aquest any presenta una edició presencial i en línia, exhibirà més de 100 obres de 23 països que tracten temes sociopolítics i qüestions considerades tabú en els circuits comercials. Tindrà lloc al Highways Performance Space, un espai amb més de 30 anys d’història reconegut per acollir espectacles i activitats de caire independent.

Els directors del documental, el periodista David González i el realitzador Joan Clusella, tots dos de Badalona Comunicació, han estat a més convidats a participar en un ‘Questions and answers’ (Q&A) que es podrà seguir a través del web del festival.

Una reflexió sobre els nous reptes sociotecnològics

Èpica. El Llegat de La Fura dels Baus és un documental que endinsa l’espectador en el procés de creació del workshop ‘Informació vs Memòria‘, a través del qual analitza la tasca de la Fundació Èpica de La Fura dels Baus i el paper de l’art i la ciència davant els nous reptes de l’era de la informació.

Científics, artistes, investigadors, xefs, filòsofs i els veïns del barri del Manresà de Badalona, on es troba la seu de la Fundació Èpica, participen en aquest workshop que no només serveix per crear un espectacle multidisciplinari, sinó també per posar a prova noves hipòtesis i tecnologies.

Durant els 60 minuts del documental, l’espectador experimenta, pràcticament en primera persona, com és el procés creatiu de La Fura dels Baus i coneix el treball que es fa a diferents centres de recerca. La privacitat, les fake news, la tecnologia col·laborativa, la transferència de coneixements, les idees preconcebudes sobre el gènere o el funcionament del cervell són alguns dels temes que apareixen a la performance i sobre els quals professionals de diferents camps reflexionen en aquesta pel·lícula.

Temes d’actualitat que plantegen qüestions ètiques urgents davant els canvis socials i culturals que vindran de la mà dels avenços científics i tecnològics. I l’art, aquí, es presenta com un conductor potencial d’aquest coneixement gràcies a un llenguatge directe i impactant, però, sobretot, al seu potencial per convertir l’espectador en participant.

Èpica. El llegat de la Fura dels Baus és una de les pel·lícules seleccionades per veure’s en línia a través de la web del festival arreu del món, en la que serà la seva estrena internacional.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles