15.2 C
Badalona
jueves, abril 25, 2024
spot_img

Onze candidats s’incorporen aquest dilluns 10 de gener a l’Escola de Policia de Catalunya per formar part de la Guàrdia Urbana de Badalona

El pròxim dilluns 10 de gener onze candidats iniciaran el curs de l’Escola de Policia de Catalunya per formar part de la Guàrdia Urbana de Badalona. Les persones candidates es formaran durant 1.100 hores a l’escola de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya situat a Mollet del Vallès, posteriorment faran un període de pràctiques i, finalment, s’incorporaran al cos policial municipal.  

Els onze candidats són els aspirants que han superat procés selectiu de 26 places vacants de la Guàrdia Urbana de Badalona que es va obrir al novembre de l’any 2020. Després de la tercera prova del procés, que van superar 165 persones, el Tribunal Qualificador va determinar que només els 100 primers candidats avancessin en el procés. D’aquestes persones, 32 van aprovar totes les proves per ser agent del cos municipal. Tanmateix, 21 d’aquests aspirants finalment va declinar formar part de la Guàrdia Urbana de Badalona i van triar altres opcions, ja que també havien superat altres processos de selecció.  

El sisè tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Govern i Seguretat Ciutadana, Christian Carneado, ha explicat que “lamentem la decisió arbitrària i contrària a un informe intern de la mateixa Guàrdia Urbana que va prendre l’anterior govern en el procés selectiu de 26 places vacants de Guàrdia Urbana de Badalona, ja que va impedir que 65 persones poguessin ser avaluades i va suposar que finalment només 32 candidats superessin totes les proves”. Segons el regidor, “aquesta xifra d’aprovats és insuficient per cobrir un procés com aquest perquè, normalment, les persones candidates participen a la vegada en altres processos selectius i poden optar per altres possibilitats i destinacions”. 

En aquest sentit, el regidor responsable del cos de seguretat de la ciutat ha destacat que “en molts casos els agents trien altres opcions perquè la Guàrdia Urbana de Badalona pateix un problema endèmic, ja que no té una equitat salarial amb altres cossos policials”. Carneado ha assegurat que “el Govern municipal està treballant per revertir aquesta situació i equiparar salarialment als agents de la Guàrdia Urbana de Badalona amb altres policies locals de característiques similars”.  

El regidor Carneado ha afirmat que “actualment ja estem treballant per obrir durant aquest any diversos processos selectius per incorporar 33 agents  i augmentar així el nombre d’efectius del cos policial de Badalona”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles