El Centre Sociosanitari de BSA reobre com a punt vacunal contra la COVID-19

El Centre Sociosanitari de BSA (Camí Sant Jeroni de la Murtra, 60, Badalona) és un dels 13 punts de vacunació poblacional de la Regió Sanitària Metropolitana Nord que ha obert les portes aquest dimecres, 1 de Desembre, a la tarda. El seu horari habitual serà de dilluns a divendres per la tarda i els caps de setmana, i cal demanar cita a través de https://vacunacovid.catsalut.gencat.cat/

0
668

Les persones de 65 anys o més i les persones vacunades amb Janssen ja poden demanar cita per rebre la dosi addicional de la vacuna contra la COVID-19. També s’hi vacunarà els majors de 12 anys que hagin de posar-se una primera o segona dosi. Més endavant, i de forma progressiva, s’obrirà la franja per a la vacunació de les dosis de record per les persones de 60 a 65 anys.

Es tracta d’un dels tres punts vacunals del Barcelonès Nord i Maresme,  juntament amb CAP El Maresme (Gatassa) de Mataró i l’Hospital de l’Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet. De fet, el Centre Sociosanitari El Carme de BSA ja ha funcionat com a espai de vacunació poblacional en altres etapes de la campanya de vacunació contra la COVID-19, administrant més de 56.500 vacunes durant els 113 dies de servei anteriors.

ATENCIÓ PRIMÀRIA

També continua l’estratègia comunitària que pivota a partir dels centres d’atenció primària, incloent els que gestiona l’organització sanitària. Actualment, a la campanya de vacunació de la grip, s’hi suma l’administració de les dosis de reforç contra la COVID-19 preferiblement a les persones de 70 anys i progressivament als majors de 60, tot i que aquestes persones també poden demanar cita als punts vacunals per a l’administració de la dosis de reforç contra la COVID-19. A més, l’organització realitza campanyes puntuals de cerca proactiva d’usuaris per estimular la vacunació contra la COVID-19.

DOSIS DE REFORÇ

Per informar-se sobre les dosis de reforç contra la COVID-19, cal adreçar-se al Canal Salut del Departament de Salut, així com la informació oficial sobre la importància de vacunar-se per aquella població que encara no ho ha fet. Les persones no vacunades més grans de 50 anys tenen una probabilitat 3,2 vegades més gran de ser hospitalitzades per COVID i 6,2 vegades més d’entrar a l’UCI, segons la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

VACUNACIÓ PROFESSIONALS

Seguint l’estratègia vacunal, també els professionals que hi treballen a BSA, organització sanitària pública, podran rebre les dosis de reforç apostant per una de les mesures preventives més importants en matèria de salut pública.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí