16.9 C
Badalona
jueves, marzo 28, 2024
spot_img

Badalona se suma al manifest conjunt dels municipis per commemorar el Dia Mundial de la Sida

Demà dimecres 1 de desembre tindrà lloc el Dia Mundial de la lluita contra la Sida. Per commemorar-ho, l’Ajuntament de Badalona dona suport al manifest de la Federació de Municipis de Catalunya, al qual s’han adherit més de 130 entitats públiques i privades, amb el suport de l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT), per donar visibilitat a la tasca feta contra aquesta malaltia. 

El manifest porta per títol “40 anys de respostes al VIH” i vol recordar que s’han complert quatre dècades de progrés en el coneixement de la infecció VIH i la seva prevenció, millorant la supervivència i la qualitat de vida de les persones infectades gràcies als avenços en els tractaments. Tot i això, aquest temps no ha estat suficient per erradicar totalment la malaltia. Per aquest motiu, el manifest encoratja a celebrar aquesta diada, donar ressò a la malaltia, acabar amb l’estigma i la discriminació i posar com a objectiu l’eliminació de la Sida l’any 2030. 

Com a imatge per celebrar aquesta data s’utilitza el cartell realitzat per Jose Antonio Moreno, guanyador del Concurs de Cartells de Prevenció VIH/Sida de l’any 2020, el qual no va ser difós durant l’any passat a conseqüència de la pandèmia de la Covid-19. 

La data de l’1 de desembre va ser l’escollida perquè va ser aquest mateix dia de l’any 1981 quan es va diagnosticar el primer cas. 

Es pot consultar el contingut del Manifest 40 anys de respostes al VIH a l’apartat de Salut del web municipal: https://bit.ly/3llj38A 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles