14 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

El parc de les Muntanyetes acollirà aquest diumenge, 28 de novembre, la 26a edició del Mercat del Trasto

Després de dos anys d’interrupció a causa de la pandèmia COVID19, el ja tradicional Mercat del Trasto de Badalona, celebrarà la seva 26a edició aquest diumenge 28 de novembre de 2021, de 9.30 a 14 hores, al parc de les Muntanyetes.

Es tracta d’una fira impulsada per l’Àrea de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona on els ciutadans i ciutadanes particulars i les associacions sense ànim de lucre poden vendre els seus objectes de segona mà. El mercat té l’objectiu de promoure la reutilització, donar valor als objectes usats que estiguin en bon estat perquè no es converteixin en residus i, alhora, donin servei a persones que els necessitin. És per això que s’emmarca dins les actuacions de la Setmana Europea de Prevenció de Residus.

El mercat del dia 28 de novembre comptarà amb 254 parades.

Un Mercat del Trasto amb vessant solidària

També, tal com s’ha anat fent en les últimes edicions, es tindrà una cura especial en la recuperació de residus que genera el mercat, on hi col·laborarà l’Associació Solidança / Roba Amiga, una entitat sense afany de lucre i dedicada a la inserció sociolaboral de persones en situació de vulnerabilitat social. Aquesta entitat gestionarà i revaloritzarà els objectes per tal que no es converteixin en residus. Així, tots els objectes que els paradistes no hagin venut i vulguin llençar es recolliran (roba, aparells elèctrics, objectes diversos, etc.) en uns contenidors per tal que Solidança / Roba Amiga els classifiqui i recuperi.

Dins dels actes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Aquesta edició del Mercat del Trasto s’emmarca dins dels actes de La Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2021 que, enguany, se celebra del 20 al 28 de novembre i posa el focus en el binomi comunitat circular – comunitat sostenible i en com treballar plegats per aconseguir un planeta residus zero.

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Badalona, Rosa Trenado, anima la ciutadania a “assistir a la celebració com una manera de conscienciar-se i alhora contribuir a la disminució dels residus”. Segons la regidora «és important reciclar i classificar correctament els residus que generem diàriament, però no cal perdre de vista que, abans de reciclar, cal fer un esforç per reduir la quantitat de residus. Això s’aconsegueix allargant la vida útil dels objectes i fomentant la seva reutilització. Aquesta és la finalitat última del Mercat del Trasto que celebrarem el proper diumenge a Badalona».

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles