15.6 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona participa en el projecte VESTA, una iniciativa per acompanyar a les dones amb fills a càrrec i sense llar al territori del Besòs

Badalona és un dels municipis que participa en el projecte VESTA, una iniciativa per acompanyar a dones amb fills a càrrec i sense llar al territori del Besòs. Es tracta d’una prova pilot que neix amb la capacitat d’atendre a un total de 30 persones per un període de tres anys. En el cas de Badalona es dona atenció a 12 persones que formen part de quatre famílies diferents. D’aquestes, 3 accediran a un pis aquest mes de novembres, i 1 al mes de desembre. 

El projecte VESTA, reposa en dos pilars: d’una banda el tractament de l’habitatge com un dret oferint solució residencial a les persones participants, i de l’altra l’acompanyament integral, incloent-hi l’àmbit laboral amb disseny i desenvolupament d’itineraris laborals molt personalitzats, posant en el centre les necessitats i els moments de les persones ateses, acompanyant-les vers la recuperació del seu projecte vital.  

El sensellarisme femení es caracteritza per desenvolupar una estratègia residencial que porta les dones a molts llocs diferents abans del carrer: acolliment amb familiars i amics, allotjaments temporals (pensions, cases d’acollida, dispositius d’emergència), ocupacions d’habitatges buits, habitacions subarrendades, etc. Totes aquestes formes d’habitatge són insegures tant des d’una perspectiva temporal, com jurídica i emocional, fet que fa inviable el dibuix d’un projecte vital per les persones que la pateixen. Són dones que, si tenen fills i filles menors, solen moure’s amb ells a càrrec, transferint-los totes les dificultats del dia a dia. 

Aquesta iniciativa està impulsada conjuntament pels Ajuntaments de Badalona, Montcada i Reixac, Sant Adrià del Besòs i Santa Coloma de Gramenet; les entitats del Tercer Sector Càritas Diocesana de Barcelona, Fundació Formació i Treball, Fundació Mambré, Sant Joan de Déu-Serveis Socials, i el Consorci del Besòs; i compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles