8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

Badalona ha acollit aquest cap de setmana el “II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales”

Més d’un centenar de dones vingudes d’arreu de l’estat, en representació d’associacions veïnals, federacions i confederacions, han participat aquest cap de setmana al “II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales” que ha tingut lloc a Badalona. La trobada s’ha centrat en tres eixos principals: la violència de gènere, la salut i els serveis públics. 

Organitzat per la Confederación Estatal de Asociaciones Vecinales (CEAV), la Federació d’Associacions Veïnals de Badalona (FAVB) i l’Ajuntament de Badalona, amb la col·laboració del Badalona Centre Internacional de Negocis (BCIN), les assistents a la trobada s’han repartit en diferents grups de treballs que han debatut les diferents reivindicacions i propostes. Tot i que no serà fins d’aquí a uns dies quan es recopilaran la relació íntegra de les conclusions, s’han avançat alguns punts claus:  

  • Millorar la formació en gènere en els centres educatius, tant pel que fa en l’educació en igualtat que reben els nens i les nenes, fer ús del llenguatge inclusiu i reflectir la necessitat que tots els centres d’ensenyament disposin de professorat format en aquest àmbit. També es reclama una millor formació en gènere en col·lectius com el judicial i el policial, per millorar l’atenció a les dones. 
  • Serveis Social i Salut. s’ha reclamat que es millorin els estudis, els diagnòstics i els tractaments de malalties i problemes de salut que incideixen especialment en les dones, com ara la fibromiàlgia, així com millorar el suport de les persones cuidadores, que sovint són majoritàriament les dones. 
  • Combatre la violència de gènere, especialment després del seu creixement amb la pandèmia de la Covid-19. En aquest punt s’ha reclamat l’actualització del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere vigent, que és de l’any 2004 

Aquest II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales dona continuïtat a la primera trobada que va tenir lloc el mes de gener del 2019 a Saragossa on es va acordar la creació d’una Red Estatal de Mujeres Vecinales i treballar per aprofundir en la instauració de plans d’igualtat d’empreses i administracions públiques, començant per les mateixes federacions, associacions, confederacions i associacions veïnals.  

Durant la trobada també hi ha hagut temps per al coneixement i l’intercanvi mutu d’experiències en activitats d’esbarjo i per a la visita del Museu Municipal i conèixer el passat romà de Badalona. 

El II Encuentro Estatal de Mujeres Vecinales ha comptat amb la participació de la segona tinent d’alcalde i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat de l’Ajuntament de Badalona, Cristina Agüera. A la conclusió, la regidora de l’Àrea de Gent Gran, Ciutadania i Polítiques d’Igualtat, Feminismes i LGTBI, Florència Badia, ha agraït el treball i la participació de totes i s’ha compromès que: “des de l’àmbit municipal farem tot el possible per continuar emfatitzar el paper de les dones”. 

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles