8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i sindicats acorden mantenir i vetllar pel manteniment de les condicions laborals dels treballadors i treballadores del servei de neteja

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, i els representants dels sindicats CCOO, UGT i Cobas han signat aquest migdia els acords que el Govern municipal inclourà en el plec de clàusules de la licitació del nou servei de neteja dels edificis municipals i de les escoles per garantir les condicions laborals de tota la plantilla de treballadors i treballadores. 

Els compromisos assolits també recullen que tots els centres tindran un pla de desenvolupament de tasques que recollirà el nombre de treballadors o treballadores necessàries per desenvolupar-lo i que la nova empresa concessionària es compromet a mantenir durant la vigència del contracte. Així mateix, per assegurar la qualitat del servei, s’assenyala que totes les futures contractacions de nous treballadors i treballadores es realitzaran sota la condició de jornada completa i que s’assumeix la borsa de professionals suplents que hi ha actualment. 

Per a vetllar pel compliment dels acords es crearà una Comissió de seguiment de l’execució i desenvolupament de la contractació del servei formada per representants dels regidors i regidores, tècnics, sindicats i l’empresa adjudicatària. A més, en la licitació del nou servei s’inclourà la contractació per part de l’Ajuntament d’una empresa externa per al control de qualitat, incloent les condicions laborals i de reposició de baixes i suplències del personal. 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que aquest acord “és una molt bona notícia que resolt un conflicte anòmal que ja durava 9 anys, garanteix unes millors condicions laborals per a les treballadores i un millor servei per a la ciutadania”. 

El regidor de l’Àmbit de Via Pública, Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge, de l’Ajuntament de Badalona, Daniel Gracia, ha assenyalat que s’està treballant perquè es pugui adjudicar durant l’any 2022 el nou contracte del servei de neteja dels edificis municipals i dels centres. El nou contracte serà per a dos anys (amb possibilitat de dos més de pròrroga) per un import anual que se situarà al voltant del 7,5 milions d’euros. 

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles