23.5 C
Badalona
viernes, septiembre 24, 2021
spot_img

L’alcalde de Badalona es reuneix amb la directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la UPC per plantejar alternatives al projecte d’ADIF d’instal·lar pantalles acústiques a la Rambla

L’Ajuntament de Badalona ha encarregat a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un estudi que presenti alternatives tècniques a la reducció del soroll dels trens que no suposi la instal·lació de pantalles acústiques en dos trams de la Rambla de Santa Madrona, tal com ha plantejat l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF). 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, s’ha reunit aquest dimarts a la tarda amb Esther Real, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona (ETSECCPB) de la UPC, i amb Jordi Romeu, catedràtic d’universitat i director del Laboratori d’Enginyeria Acústica i Mecànica de la UPC de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), i els ha traslladat l’encàrrec d’elaborar un informe que ofereixi mesures de reducció de la contaminació acústica sense la instal·lació de pantalles. En aquest sentit l’alcalde ha recordat que el Ple de l’Ajuntament, en una moció aprovada per unanimitat el passat dia 2 de setembre, instava a ADIF a cercar de comú acord una solució alternativa a la instal·lació de les pantalles.  

L’alcalde de Badalona ha volgut ressaltar que “més enllà d’oposar-nos fermament a la instal·lació d’aquestes pantalles que malmetrien la Rambla, reconeguda i protegida com a Bé d’Interès Local, volem ser positius i la nostra intenció és treballar amb Adif en la recerca d’alternatives tècniques que no suposin aquest impacte visual”. 

Per la seva banda, Esther Real, directora de l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria de Camins, Canals i Ports de Barcelona de la UPC, ha avançat que “plantejarem solucions que mitiguin l’impacte sonor del tren sense que tinguin l’impacte visual de les pantalles, treballant en aspectes com la infraestructura ferroviària i altres que poden ser focus del soroll com ara rodes i carril”, i ha assenyalat que “experts en contaminació acústica de la UPC exposaran solucions innovadores que ja es troben en el mercat o s’estan testejant a altres països”. 

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,572SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles