18.5 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

Badalona celebra entre el 14 i el 16 d’agost una Festa Major adaptada a l’actual context sanitari

Badalona celebrarà els dies 14, 15 i 16 d’agost la seva tradicional Festa Major, enguany adaptada a l’actual context sanitari. En aquest sentit, el Govern municipal i la Coordinadora d’Entitats Badalonines de Cultura Tradicional i Popular Catalana  van acordar fa unes setmanes un programa que es retransmetrà per les xarxes socials i que mantindrà l’esperit de les festes tot i la situació actual, en la que encara hi ha molts contagis de la Covid-19.  

Es recorda que actualment a Badalona està vigent un ban municipal signat el passat dilluns per l’alcalde accidental, Juan Fernández, davant de l’increment de contagis a causa de la Covid-19 a Catalunya. Aquest ban dona continuïtat a les mesures adoptades durant les darreres setmanes i, per tant, manté la suspensió de totes les activitats, organitzades per l’Ajuntament, que puguin suposar aglomeracions de persones. El ban signat inclou la suspensió de totes les activitats lúdiques, festives i culturals que se celebrin aquests dies en el municipi amb l’excepció de la programació municipal de la Festa Major d’Agost, que consta bàsicament d’activitats de caràcter no presencial que seran retransmeses en directe a través de les xarxes socials o bé d’activitats on l’aforament es troba limitat. 

El programa de la Festa Major és el següent: 

Dissabte 14, Vigília de la Festa Major 

És Festa! – Mostra d’elements de la Festa Major. Estarà oberta al públic els dies 14, 15 i 16 d’agost a la planta baixa de la Casa de la Vila. Horari de visites: d’11 a 14 h i de 17 a 21 h. Aforament limitat.

–  Toc de Vigílies. A les 19 hores, des del campanar de l’església de Santa Maria. A càrrec dels Campaners de Badalona. Es podrà seguir a través de les xarxes socials. 

Pregó a càrrec de la Comissió de Festes. A les 20 hores. Es podrà seguir 

a través de les xarxes socials. 

Diumenge 15, Festa Major 

Matinades. A les 8 hores als carrers del barri del Centre i Dalt la Vila 

Toc de Festa Major. A les 11.15 hores des del campanar de l’església de Santa Maria. A càrrec dels Campaners de Badalona. Es podrà seguir a través de les xarxes socials. 

Ofici solemne de Santa Maria. A les 11.30 hores, a l’església de Santa Maria, els gegants Anastasi i Maria, com ja és tradició, oferiran un ball i un ram de flors a la patrona de la ciutat en nom de tots els badalonins i les badalonines. Els Catifaires de Dalt la Vila, en honor a la Mare de Déu d’Agost, confeccionaran una catifa davant de l’altar de l’església. A càrrec de la parròquia de Santa Maria. 

Dilluns 16 d’agost 

Matinades. A les 8 hores als carrers del barri del Centre i Dalt la Vila. 

Toc de Festa de Sant Roc. A les 11.15 hores des del campanar de l’església de Santa Maria. A càrrec dels Campaners de Badalona. Es podrà seguir a través de les xarxes socials.  

Ofici de Sant Roc. A les 11.30 hores, a l’església de Santa Maria, Els diferents entremesos, com pertoca, faran ofrenes a l’ofici del copatró de Badalona. A càrrec de la parròquia de Santa Maria. 

Podeu consultar la informació relacionada amb la Festa Major de Badalona en aquest enllaç

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles