26.8 C
Badalona
domingo, octubre 2, 2022
spot_img

El Museu de Badalona incorporarà dos nous espais arqueològics a la Baetulo romana

El Museu de Badalona, l’Ajuntament de la ciutat i el servei d’Arqueologia de la Generalitat de Catalunya estan duent a terme el seguiment de l’excavació i l’edificació d’una nova finca d’habitatges al número 20 del carrer d’en Pujol, al solar conegut tradicionalment com l’Hort d’en Fluvià al barri de Dalt de la Vila, que executa l’empresa Esepe&Co.

Conscients del gran interès arqueològic del terreny i de la seva valuosa aportació al coneixement de la Baetulo romana, des del Museu s’ha estat treballant amb la propietat i amb l’empresa constructora per vetllar pels elements patrimonials que es conserven en aquest espai. Així, ha impulsat la firma d’un conveni entre l’Ajuntament i la propietat, per a la cessió de dos espais situats dins del nou edifici. El primer espai comptarà amb un local en planta baixa de 275 m² on es podrà visitar la terrisseria excavada l’any 2006, la més antiga coneguda de Baetulo i l’única localitzada dins la zona urbana de la ciutat. El segon espai, de 350 m², permetrà, a través d’un únic accés, la visita a l’aqüeducte del segle XVIII i al conducte d’aigües del segle I dC. La ciutat guanyarà, d’aquesta manera, dos nous espais arqueològics que es podran obrir al públic en el futur.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,622SeguidoresSeguir
11SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles