11.7 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona presenta el calendari d’actuació previst per l’enderroc de l’antiga fàbrica Mobba, que es convertirà en un espai verd a finals de 2022

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat del tercer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia; de la regidora de l’Àrea de Comerç Mercats i Consum, Rosa Bertran; i del director d’Urbanisme, Ramon Díaz Cano, ha presentat aquest dilluns al matí el calendari d’actuació que l’Ajuntament de Badalona té previst per l’enderroc de l’antiga fàbrica de balances Mobba.  

Les tasques d’enderroc, que es van adjudicar el passat mes de juny per un pressupost de 430.000 euros, s’iniciaran a finals d’aquest juliol i tindran una durada prevista de quatre mesos a causa de la complexitat dels treballs. L’actuació inclou l’extracció d’elements contaminants, com ara les plaques de fibrociment, i d’alguns dels elements estructurals de l’interior de l’edifici.  

Paral·lelament a aquests treballs, l’Ajuntament de Badalona ha encarregat als serveis tècnics de l’Àrea Metropolitana de Barcelona la redacció de l’avantprojecte de la zona verda que ocuparà el terreny on actualment hi ha la fàbrica. La voluntat del Govern municipal és que, un cop fet l’enderroc, les obres puguin començar tan aviat com sigui possible.  

Un cop fetes les consultes amb els veïns i veïnes i les persones que van donar suport a l’enderroc de la fàbrica per consensuar com ha de ser el nou espai, es començarà el procés de licitació (tres mesos), s’obrirà el procés d’al·legacions (un més). Finalment s’iniciaran les obres de la futura plaça que es preveu que durin uns sis mesos i que tindran un cost total d’1.300.000 euros. La previsió és que l’antiga fàbrica Mobba es converteixi en un espai verd a finals de 2022 

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha destacat que “aquesta actuació no és exclusiva del barri del Centre sinó que és un projecte de ciutat que dona compliment a la reivindicació històrica dels veïns i veïnes del barri després de molts anys d’espera i de patiment”. Segons Garcia Albiol, “aquesta actuació servirà per endreçar tot l’entorn de la fàbrica i anirà acompanyat de la urbanització del carrer de Sant Isidre, entre el carrer de la Marina i l’avinguda de Sant Ignasi de Loiola, que consistirà a donar coherència i continuïtat al model urbanístic de ciutat que volen els veïns i veïnes de la i que afectarà uns 6.000 metres quadrats”.  

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles