15.1 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

L’Ajuntament presenta l’avantprojecte de les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir, que entraran en funcionament durant el curs 2023-2024

Les noves escoles Badalona Port i Ventós Mir estaran construïdes i podran entrar en funcionament durant el curs 2023-2024. Així ho ha explicat aquest dimarts al matí durant la presentació de l’avantprojecte de les dues actuacions l’alcalde Xavier Garcia Albiol, qui acompanyat de la regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, ha detallat el procés que se seguirà per tenir els dos nous centres enllestits en un termini de tres anys. El govern municipal està treballant per licitar el projecte a finals d’aquest any i poder iniciar les obres durant l’estiu de l’any vinent. El termini d’execució aproximat de les actuacions és de 19 mesos.  

L’Ajuntament de Badalona s’encarregarà per avançat de la construcció de les noves escoles i la Generalitat retornarà els diners a l’administració local en diferents anualitats fins a l’any 2026. Aquesta solució va ser aprovada per unanimitat al ple municipal amb l’objectiu d’accelerar el procés de construcció i poder tenir els nous centres en funcionament al més aviat possible, donant així solució a una necessitat que la comunitat educativa de la ciutat reclamava des de fa molt temps.  

L’escola Ventós Mir és un centre històric de Badalona ubicat en un edifici que va entrar en funcionament com a escola l’any 1926. Actualment el centre té aproximadament una línia i mitja per curs repartits entre aquest edifici i una ampliació feta l’any 2008 mitjançant la instal·lació de mòduls prefabricats en un solar pròxim a l’edifici principal. L’avantprojecte presentat contempla la construcció d’un nou edifici de dues línies que permetrà donar resposta a la demanda de places d’oferta pública a la zona centre de la ciutat. Aquest edifici, que constarà d’una planta baixa més dues plantes, es farà en un solar de 5.200 metres quadrats situat entre el carrer Torrent de la Batllòria, el carrer de la Camèlia i la rambla de Sant Joan. La seva construcció té un pressupost aproximat de 6.500.000 euros.  

L’escola Badalona Port és un centre d’una línia educativa que es va crear el curs 2010-2011 en mòduls prefabricat, amb les limitacions que aquesta situació comporta. L’escola està ubicada entre el carrer de Tortosa, el carrer  Monturiol i l’avinguda Eduard Maristany en un solar de 7.273 metres quadrats. En aquest indret, es construirà un nou centre d’Infantil i Primària de dues línies que constarà d’una planta baixa més dues plantes. Les dimensions del solar possibiliten que, si en un futur es creies necessari, l’escola pogués esdevenir Institut-Escola. El pressupost de l’actuació és de 7.000.000 euros.  

Abans de la construcció de la nova escola Badalona Port s’executaran les tasques necessàries per tractar la terra del solar on s’ubicarà amb l’objectiu de garantir la seva absoluta salubritat. El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Badalona juntament amb l’Agència Catalana de Residus ja estan treballant en aquesta qüestió.  

L’alcalde Xavier Garcia Albiol s’ha mostrat molt satisfet amb la construcció de les noves escoles “perquè es dona resposta a la necessitat de dotar de més places públiques algunes zones concretes de la ciutat i a la vegada es satisfan les demandes de les famílies i la comunitat educativa, que fa temps que reclamaven aquesta actuació”. Garcia Albiol ha recordat que “la construcció i manteniment d’aquests centres és una competència de la Generalitat de Catalunya, però davant el constant retard en l’execució dels projectes, des de l’Ajuntament hem decidit fer-nos càrrec per avançat del procés de construcció amb l’objectiu d’accelerar la solució a la manca de recursos”.  

La regidora de Cultura, Educació i Joventut, Amanda Feria, ha destacat que “els nous edificis permetran que el professorat i els alumnes puguin desenvolupar la seva activitat en espais dignes, moderns i absolutament funcionals”. En aquest sentit, la regidora ha explicat que “la comunitat educativa podrà fer les seves aportacions i suggeriments al projecte definitiu per tal que el resultat final s’adapti al màxim a les seves necessitats”.    

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles