El Departament de Salut durà a terme dimecres 9 i dijous 10 de juny un cribratge poblacional al barri del Centre de Badalona, arran de la detecció de de casos de COVID-19 en diverses famílies d’aquesta zona. A les proves hi són cridats els veïns dels habitatges que van del número 179 al 301 de l’avinguda Martí Pujol, que siguin majors de 16 anys asimptomàtics, que no hagin passat la COVID-19 i que no estiguin vacunats. Els veïns de la zona han rebut o rebran properament un SMS convocant-los a participar al cribratge.
El punt de cribratge serà la carpa que s’instal·larà a l’entrada de l’Hospital Municipal de Badalona (Via Augusta, núm. 9-13), on es duran a terme les PCR, de les 15 h a les 20 h. Estan cridades a participar-hi unes 1.300 persones, amb l’objectiu de detectar casos asimptomàtics per poder fer-ne l’aïllament i tallar la cadena de transmissió.
Aquest cribratge poblacional compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Badalona, l’Atenció Primària Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, que gestiona tot l’operatiu; Badalona Serveis Assistencials (BSA), que cedeix l’espai per fer el cribratge, i el Servei de Vigilància Epidemiològica de l’Agència de Salut Pública.
Els resultats del cribratge es publicaran a La Meva Salut a les 48 hores següents de la seva recollida. En el cas de les persones que tinguin un resultat positiu, seran contactades directament pel Centre d’Atenció Primària. Cal recordar que un resultat negatiu de qualsevol test per a la detecció de la COVID-19 no eximeix de continuar respectant totes les mesures de protecció i prevenció envers la malaltia, especialment portar mascareta, rentar-se bé les mans, mantenir la distància de seguretat i ventilar sovint els espais tancats.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí