10.4 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

Badalona s’afegeix aquest dimecres 2 de juny a la celebració del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits

Amb el lema “donar és estimar: la teva solidaritat ens dona la vida”, aquest dimecres 2 de juny se celebra el “Dia del Donant d’Òrgans i Teixits” per a retre homenatge als donants i sensibilitzar la ciutadania a favor de la donació. 

A la plaça de la Vila de Badalona s’instal·larà dimecres una carpa amb la presència de l’Associació per la Lluita Contra les Malalties de Ronyó – ALCER, que en horari de 9 a 14 hores, informarà sobre la donació.  

Durant la jornada es recordarà a la ciutadania que: 

– Qualsevol persona major d’edat pot ser donant d’òrgans sempre que lliurement i voluntària així ho decideixi. 

– També es pot ser donant d’òrgans en vida en determinats òrgans i prèvia realització de proves de compatibilitat. 

– Hi ha persones malaltes que necessiten un trasplantament en patir un dany irreversible en un dels seus òrgans i no tenen cap altra opció de tractament. El trasplantament és l’única solució per evitar la seva mort o per portar una millor qualitat de vida. 

Avui a Catalunya hi ha més de 1000 persones en llista d’espera per un trasplantament. A més, la pandèmia també ha afectat el ritme de les donacions. Per revertir aquesta situació cal la solidaritat i el gest altruista de la donació d’òrgans. Un sol donant podria arribar a salvar la vida de fins a 8 persones a través del trasplantament dels seus òrgans, i millorar la qualitat de vida a altres 100, a través del trasplantament del seus teixits. 

L’activitat està organitzada pel Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona i l’Associació ALCER que executa programes a Badalona d’acompanyament i millora de la qualitat de vida de les persones amb malalties renals i té com objectiu la sensibilització sobre la donació d’òrgans per als trasplantaments 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles