8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

Badalona s’afegeix aquest dimecres 2 de juny a la celebració del Dia del Donant d’Òrgans i Teixits

Amb el lema “donar és estimar: la teva solidaritat ens dona la vida”, aquest dimecres 2 de juny se celebra el “Dia del Donant d’Òrgans i Teixits” per a retre homenatge als donants i sensibilitzar la ciutadania a favor de la donació. 

A la plaça de la Vila de Badalona s’instal·larà dimecres una carpa amb la presència de l’Associació per la Lluita Contra les Malalties de Ronyó – ALCER, que en horari de 9 a 14 hores, informarà sobre la donació.  

Durant la jornada es recordarà a la ciutadania que: 

– Qualsevol persona major d’edat pot ser donant d’òrgans sempre que lliurement i voluntària així ho decideixi. 

– També es pot ser donant d’òrgans en vida en determinats òrgans i prèvia realització de proves de compatibilitat. 

– Hi ha persones malaltes que necessiten un trasplantament en patir un dany irreversible en un dels seus òrgans i no tenen cap altra opció de tractament. El trasplantament és l’única solució per evitar la seva mort o per portar una millor qualitat de vida. 

Avui a Catalunya hi ha més de 1000 persones en llista d’espera per un trasplantament. A més, la pandèmia també ha afectat el ritme de les donacions. Per revertir aquesta situació cal la solidaritat i el gest altruista de la donació d’òrgans. Un sol donant podria arribar a salvar la vida de fins a 8 persones a través del trasplantament dels seus òrgans, i millorar la qualitat de vida a altres 100, a través del trasplantament del seus teixits. 

L’activitat està organitzada pel Servei de Salut de l’Ajuntament de Badalona i l’Associació ALCER que executa programes a Badalona d’acompanyament i millora de la qualitat de vida de les persones amb malalties renals i té com objectiu la sensibilització sobre la donació d’òrgans per als trasplantaments 

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles