14.3 C
Badalona
jueves, abril 18, 2024
spot_img

Alumnes de dues escoles de Badalona posen a la venda, el 28 de maig i el 4 de juny, els productes que han elaborat en les seves cooperatives

125 alumnes de 5è i 6è del Col·legi Badalonès i de l’Escola Miguel Hernández que participen en el projecte “Cultura emprenedora a l’escola”, que aquest curs celebra el desè aniversari, posaran a la venda els productes que han elaborat a les seves cooperatives. Les dues de l’Escola Miguel Hernández (Migacoop i Badacoop) ho faran divendres 28 de maig, de 9 a 12.30 hores, en una parada dels encants de Montigalà (parc de Montigalà), i les quatre del Col·legi Badalonès (5iB Cooperativa, Buy for Help, Els 19 dimoniets i Hand & You) el divendres 4 de juny, a la tarda, a la mateixa escola (carrer de Mossèn Anton, 66-76). 

Prèviament cada una d’aquestes sis cooperatives han hagut d’aprovat els seus estatuts, crear la seva junta directiva, demanar la inclusió en el registre municipal de cooperatives escolars i presentar la sol·licitud del permís per posar una parada en els encants.  

En una primera fase van realitzar un taller sobre el món de l’empresa i el de les cooperatives, a càrrec de l’IMPO i posteriorment van participar en un taller sobre Responsabilitat Social Empresarial, ja que han de destinar una part dels seus possibles beneficis a una ONG. També, amb la col·laboració dels alumnes de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo, van crear la seva imatge corporativa i el seu logotip. Finalment, van assistir en un taller sobre finançament i banca ètica amb la col·laboració d’un responsable de Triodos Bank.  

Totes les cooperatives han comptat amb el suport de l’Ateneu Cooperatiu Barcelonès Nord, de La Sargantana Cooperativa i d’Aberdeen que ha ajudat als estudiants en l’estudi de mercat, en la determinació dels productes a elaborar i en el coneixement dels valors i la pràctica del cooperativisme a la ciutat. Aquest projecte. 

En el curs 2020-2021 aquest projecte, integrat en el pla anual de cada centre i que afavoreix el desenvolupament de les competències bàsiques del currículum escolar, s’està duent a terme a 220 escoles de 98 municipis catalans i està adreçat a l’alumnat del cicle superior de l’educació primària. El projecte “Cultura emprenedora a l’escola” està promogut per la Diputació de Barcelona des del curs 2011-12 i a Badalona l’organitzen des de llavors l’IMPO i el Servei d’Educació de l’Ajuntament de Badalona. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles