15.3 C
Badalona
viernes, abril 19, 2024
spot_img

El Govern municipal presenta la proposta de pressupostos ordinaris a la Federació d’Associacions de Veïns i Comissions Obreres

El Govern municipal ha continuat aquest matí la ronda de reunions per presentar la proposta dels pressupostos ordinaris de l’Ajuntament de Badalona. Aquest migdia, dins de les trobades amb els representants polítics i socials, ha estat el torn de la Federació d’Associació de Veïns de Badalona (FAVB) i el sindicat Comissions Obreres (CCOO). 

A la reunió amb l’objectiu de recollir totes les veus i d’assolir el màxim consens hi ha participat l’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, el primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, i la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera, que han presentat les principals línies de la proposta de pressupost municipal ordinari al president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina, i al coordinador del sindicat Comissions Obreres al Barcelonès Nord, Ovidi Huertas. Aquesta trobada té lloc després que divendres passat es presentés la proposta als representants de tots els grups municipals de l’Ajuntament de Badalona. 

El Govern municipal ha recordat que les modificacions de pressupost tramitades, que són competència del Ple, ja han arribat pràcticament al topall possible per tal d’obtenir recursos addicionals ja que el sobrant de la partida d’amortització ha arribat al seu límit. També ha indicat que el pressupost actual tampoc pot encabir el Pla de reactivació econòmica i social. En aquest sentit ha apuntat que amb els recursos de que pot disposar l’Ajuntament en aquest exercici de 2021 es fa difícil encabir aquest pla. Per aquesta raó considera que caldrà fer una anàlisi acurada de les partides que el composen per tal que es puguin distingir les necessitats estructurals de les conjunturals i veure quines es poden encabir dins el pressupost. El Govern municipal ha afegit que si del resultat de la liquidació del pressupost 2020 es desprèn un romanent líquid de tresoreria positiu, aquest podria ser utilitzat per al finançament d’actuacions conjunturals que no hagin de tenir continuïtat en el temps. 

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, ha destacat que el pressupost ordinari és l’eina més important per gestionar l’economia de la ciutat i ha afegit que “des del govern busquem la màxima col·laboració i el màxim suport perquè el pressupost ha de ser l’instrument que ens permeti desenvolupar el Pla de reconstrucció econòmica i social que hem acordat des de tots els sectors de la ciutat per a fer front a la crisi econòmica i social derivada de la pandèmia de la Covid-19”. 

El regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, ha informat que el pressupost proposat està dotat amb 177 milions d’euros, amb un increment de 10 milions respecte a l’anterior. Fernández ha afegit que: “presentem uns pressupostos que no són polítics, que són per gestionar bé l’Ajuntament i per impulsar la ciutat, i cal remarcar que en la vessant social s’inclouen les necessitats recollides al Pla de reconstrucció, amb un augmenten d’un 20% en aquest capítol”. D’altra banda el regidor d’Hisenda ha remarcat que també s’augmenten un 7% les partides per a recursos humans “perquè aquest ajuntament pugui funcionar amb una certa normalitat, com no ho pot fer fins ara per manca de recursos personals i materials.” 

El coordinador del sindicat Comissions Obreres al Barcelonès Nord, Ovidi Huertas, ha destacat que “entenem que les partides que tenen increment són molt importants per a la ciutat i molt necessàries, especialment els serveis socials i el capítol 1 per millorar els recursos humans” i ha afegit que “des de Comissions Obreres estarem molt atents perquè aquests pressupostos s’aboquin a les necessitats recollides al Pla de reconstrucció social”. Per la seva banda, el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina, ha manifestat que “amb aquestes reunions amb el Govern municipal anem en la bona direcció per poder trobar encaix de les necessitats que tenen els veïns i les veïnes de Badalona dins dels pressupostos municipals, però coincidim amb els sindicats que cal també aprovar el Pla de reconstrucció econòmic i social”. 

El primer tinent d’alcaldia i regidor de l’Àmbit d’Hisenda i Serveis a les Persones, Juan Fernández, ha avançat que el propòsit del Govern municipal és portar al ple del mes de juny l’aprovació dels pressupostos ordinaris. 

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles