18.5 C
Badalona
sábado, abril 20, 2024
spot_img

L’Ajuntament de Badalona i el grup de restauradors Forquilla Badalona posen en marxa la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’

Amb la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, l’Ajuntament de Badalona, en col·laboració amb el grup de restauradors Forquilla Badalona, pretén facilitar la recollida selectiva de l’oli que la ciutadania fa servir per cuinar i que, si no és reciclat correctament, i s’aboca per la pica, pot ocasionar greus problemes, tant per als ecosistemes aquàtics com per a la xarxa de clavegueram.

L’objectiu de la campanya és sensibilitzar a la població sobre aquest problema ambiental, alhora que s’amplia la xarxa de punts de recollida existents gràcies a la col·laboració dels establiments de restauració del grup Forquilla Badalona. Així, a partir d’ara es recollirà l’oli domèstic usat tant a les deixalleries com a qualsevol dels establiments de restauració adherits a la campanya. Aquests establiments estaran degudament identificats amb un cartell visible des del carrer.

La campanya pren com a punt de partida els restaurants del grup Forquilla Badalona, tot i que està oberta a qualsevol establiment de restauració que hi vulgui participar. Per aquest motiu, tots els elements informatius de la campanya contenen un codi QR que us dirigirà a la web municipal on es pot trobar en qualsevol moment el llistat actualitzat dels establiments col·laboradors, així com informació general sobre la campanya. Aquesta web és: https://bit.ly/3eSOJQ4

La col·laboració ciutadana en la recollida d’oli domèstic usat és essencial per evitar les greus conseqüències ambientals que provoca la contaminació de l’aigua amb oli. Per aquest motiu, com a part de la campanya, es repartiran, fins a esgotar existències, uns embuts que s’adapten a la rosca de la majoria d’ampolles de plàstic per tal de facilitar a la ciutadania poder guardar l’oli usat de manera còmoda abans de portar-lo a algun dels punts de recollida.

La campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’, també és solidària

Per tal de fer visible que l’oli recollit selectivament es recicla i s’aprofita per a altres usos, les persones que portin l’oli domèstic usat als restaurants col·laboradors rebran com a obsequi, i fins a esgotar existències, una pastilla de sabó feta amb oli reciclat. Les pastilles s’elaboren de manera artesanal a Badalona, a la Fundació DM Sant Josep de Pomar, que dona feina a persones vulnerables i en risc d’exclusió social.

Dia Mundial de l’Aigua

El Dia Mundial de l’Aigua se celebra anualment el 22 de març per centrar l’atenció en la importància de l’aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible d’aquest recurs. En aquest sentit, l’Ajuntament de Badalona porta a terme accions de sensibilització i educació ambiental que fomenten el respecte cap als ecosistemes aquàtics, que evitin la contaminació d’aquest recurs vital i que fomentin l’estalvi i un ús eficient de l’aigua. És per això que l’Ajuntament de Badalona s’ha adherit a la celebració del Dia Mundial de l’Aigua amb la campanya “D’oli a la pica, ni mica!” per evitar la contaminació de l’aigua.

Enguany, el Dia Mundial de l’Aigua tracta sobre el que significa l’aigua per a les persones amb el lema #water2me, #AiguaXmi, #ElValorDelAgua, del seu veritable valor i de com podem protegir millor aquest recurs vital.

Aquest matí s’ha presentat la campanya ‘D’oli a la pica, ni mica!’ a l’Església de Sant Sebastià de Badalona, en un acte en què han participat el tercer tinent d’Alcaldia i regidor de l’Àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gràcia; representants de Forquilla Badalona; i el mossèn Felipe Simón de la Fundació DM Sant Josep de Pomar. Durant la presentació el regidor Gràcia ha destacat “la importància d’aquesta iniciativa que sorgeix gràcies a la feina conjunta dels restauradors i l’Ajuntament de Badalona i que, amb la col·laboració de la Fundació DM Sant Josep de Pomar, ens permet fomentar la sostenibilitat i el reciclatge a la vegada que es fa una tasca solidària”. Gràcia ha explicat que “cal treballar facilitar el reciclatge de l’oli als veïns i veïnes, ja que sovint no es té l’hàbit per no tenir un punt proper on portar-lo”.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles