8.2 C
Badalona
martes, diciembre 7, 2021
spot_img

La guanyadora del Filmets, «White eye», nominada a millor curtmetratge als Premis Oscars 2021

El curtmetratge ‘White eye’, que a la passada edició de FILMETS Badalona Film Festival va ser doblement premiada amb la Venus a la Millor Pel·lícula i la Venus a la Millor Direcció, ha estat nominada als Oscars 2021. En concret, ‘White eye’ opta a l’Oscar a la categoria de Millor Curt de Ficció, premi que s’haurà de disputar juntament amb altres 4 curtmetratges que també han estat nominats.

‘White eye’ va ser una de les grans triomfadores de la 46a edició de FILMETS, festival que es va desenvolupar del 16 al 25 d’octubre de 2020. Es tracta d’un curt d’Israel escrit i dirigit per Tomer Shushan i interpretat per Daniel Gad i Dawit Tekelaeb, entre d’altres actors i actrius.

‘White eye’ explica com un home a qui li van robar la seva bicicleta en una ciutat israeliana la troba lligada a un pal amb un cadenat. A partir d’aquí, aquest jove comença un llarg camí per intentar recuperar la bicicleta. Finalment es troba cara a cara amb el presumpte lladre, tot i que aquest afirma ser-ne ara el legítim propietari perquè la va comprar a un desconegut. Un fet, però, ho complica tot. El suposat lladre és d’Eritrea i quan la policia intervé descobreix que el seu visat d’estada a Israel ha caducat. Aquest fet comportarà una situació dramàtica tant pel jove d’Eritrea com pel propietari de la bicicleta, que veu com un fet aparentment banal té un desenllaç tant dur.

La nominació als premis Oscar de la pel·lícula ‘White Eye’, projectada l’any passat al festival FILMETS, posa de manifest, un any més, la gran qualitat dels curtmetratges que es poden veure en aquest festival, que en la passada edició va tenir com a seus les ciutats de Badalona i Barcelona.

La 93a cerimònia dels premis Oscar es farà el proper 25 d’abril al Dolby Theatre de Hollywood, a Los Angeles.

Altres Articles

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here

3,391FansMe gusta
1,591SeguidoresSeguir
11suscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles