15.1 C
Badalona
viernes, marzo 29, 2024
spot_img

Badalona formarà part d’un programa pilot per introduir millores al sistema de sobreeixidors del col·lector de Llevant

Minimitzar o solucionar els episodis de contaminació a la platja de Badalona després de fortes pluges és l’objectiu que s’ha fixat l’Ajuntament i la Generalitat de Catalunya.

Badalona pateix el problema de la incapacitat del sistema del clavegueram d’absorbir tot el volum d’aigua que es concentra després d’episodis de pluja. Part d’aquest cabal acaba arribant directament a la platja a través del sistema de sobreeixidors que hi ha al llarg del litoral on l’aigua de pluja es barreja amb les aigües residuals.

Aquest mateix migdia l’alcalde, Xavier Garcia Albiol, i el director d’Urbanisme de l’Ajuntament de Badalona, Ramon Díaz Cano, han mantingut una reunió de treball amb el director de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Lluis Ridao, la directora de l’Àrea de Sanejament d’Aigües Residuals de l’ACA, Isabel Gandullo i el secretari general Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Ferran Falcó.

Badalona formarà part d’un programa pilot de l’ACA on s’incorporaran les tècniques més actuals per millorar el funcionament dels sobreeixidors amb l’objectiu de reduir tant l’abocament d’aigües residuals com de residus sòlids flotants.

Actualització del Pla Director del Clavegueram

En el mateix sentit, el Departament de Territori i Sostenibilitat, mitjançant l’ACA, col·laborarà amb l’actualització del Pla Director del Clavegueram de la ciutat. En aquest pla l’Ajuntament té previst, entre altres actuacions, la construcció de dipòsits d’aigües pluvials que recullin els augments de cabals i evitin la seva arribada directa al mar. La Generalitat finançaria una part de la construcció d’aquests dipòsits.

D’altra banda, tant Ajuntament com Generalitat volen avançar amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona en les alternatives a l’actual traçat del col·lector de Llevant que porta les aigües residuals de Badalona i Montgat cap a la depuradora del Besòs.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles