13.2 C
Badalona
jueves, abril 25, 2024
spot_img

L’alcalde de Badalona demana que els ajuntaments disposin de més eines per evitar situacions com les viscudes a la nau del carrer de Guifré

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, acompanyat pel regidor de l’àmbit de Territori i Sostenibilitat, Daniel Gracia i la regidora d’Àmbit de Seguretat, Protecció Civil i Convivència, Irene González, Xavier Garcia Albiol ha assegurat que «des de la meva arribada a l’alcaldia el passat mes de maig el meu govern ha pres totes les mesures possibles des de l’àmbit social, urbanístic, jurídic i de la seguretat per tal de resoldre la situació que es vivia a la nau del carrer de Guifré i que afectava tant a les persones que hi vivien com als veïns de l’entorn».

L’alcalde de Badalona ha remarcat que «els Ajuntaments necessitem que se’ns doti d’eines que ens permetin actuar davant situacions com la que es vivia en la nau incendiada i poder garantir així la salut i la seguretat de totes les persones afectades, ja que si no és així, tragèdies com aquesta es tornaran a repetir, sigui a Badalona o a qualsevol altra ciutat».

Cronologia

L’alcalde de Badalona ha repassat cronològicament els successos que s’han viscut a l’entorn de la nau del carrer de Guifré número 592. Així ha assenyalat que l’Ajuntament té constància de l’ocupació de la nau del carrer de Guifré des de l’any 2008. Entre aquesta data i el 2016 l’alcalde ha explicat que la convivència entre el veïnat i les persones que hi vivien a la nau no presentava cap mena de problema.

Va ser a partir del 2017, ha detallat l’alcalde, que es van detectar problemes de convivència, incivisme i delinqüència per una part de les persones que ocupaven la nau, i així ho van fer constar els veïns en escrits i sol·licituds d’informació, sense que “ens consti que l’Ajuntament fes cap actuació”. Al contrari, ha manifestat l’alcalde, “aquest govern municipal ha actuat des del primer minut”. Així ha detallat que, després d’accedir a l’alcaldia el 12 de maig, la regidora del districte i la regidora de Seguretat van mantenir diverses reunions amb els veïns, i una altra, l’1 de juliol, amb l’assistència de l’alcalde. Fruit d’aquestes trobades, el 7 de juliol, l’Ajuntament va organitzar una reunió dels veïns amb Serveis Socials i representants de Guàrdia Urbana, Mossos d’Esquadra, Policia Nacional i Guàrdia Civil per exposar tots els problemes. A partir d’aquesta reunió, de manera coordinada, els cossos de seguretat han intervingut 25 vegades amb controls preventius o amb intervencions sol·licitades pels veïns.

Pel que fa al control urbanístic, l’alcalde ha exposat que “només un mes després d’accedir a l’alcaldia, el 15 de juny, l’Ajuntament va incoar un expedient per restablir la legalitat de la nau, i això és un clar exemple de la rapidesa en les actuacions d’aquest govern municipal”. Posteriorment, després dels corresponents informes tècnics, l’Ajuntament inicia l’11 de novembre el tràmit d’urgència per restablir la legalitat, atès que la nau tenia un ús industrial i no estava permès el seu ús com a habitatge.

Informar el jutjat

Paral·lelament a aquestes actuacions, l’alcalde de Badalona, va enviar el 19 d’octubre una carta al jutjat exposant els problemes “d’àmbit social i sanitari” de l’interior i l’exterior de la nau del carrer de Guifré 592, demanant poder accedir a l’immoble ocupat per comprovar” les condicions d’higiene, salubritat i de qualitat vida en què es troben”, sense que fins avui s’hagi rebut resposta.

Inici imminent de l’enderrocament de la nau

L’alcalde de Badalona ha mantingut a primera hora del matí davant les restes de la nau del carrer de Guifré una reunió amb tècnics municipals i empreses especialitzades en enderrocaments. Allà s’ha valorat situació en què es troba l’edifici i quines són les condicions en les quals s’ha d’executar l’actuació. Si la tramitació d’urgència ho permet, els treballs d’enderrocament, ha assegurat l’alcalde, començaran aquest mateix divendres per la zona nord de la nau, que és la part més afectada i en la que s’haurà de fer una actuació de gran precisió pedra a pedra.

Les feines de desenrunament es faran amb la supervisió de Bombers per confirmar que no es troben més cossos entre les restes de l’edifici i de Mossos d’Esquadra per preservar la investigació que ha de concloure l’origen de l’incendi.

Altres Articles

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí

3,391FansMe gusta
1,640SeguidoresSeguir
12SuscriptoresSuscribirte
Publicitatspot_img

Últims Articles