La tradicional sessió FILMETS Clàssics presenta en l’edició d’aquest any una joia, un curtmetratge únic que estarà a l’abast de tots els seguidors del festival de manera gratuïta a través de la pàgina www.festivalfilmets.cat
Es tracta del curtmetratge ‘40 anys de Rocky: El naixement d’un clàssic’. Aquesta estrena de FILMETS és la ‘première’ a Espanya del curtmetratge.

La pel·lícula, dirigida per Derek Wayne Johnson, està narrada pel propi Sylvester Stallone, protagonista de ‘Rocky’, el film que seria la gran sorpresa dels Oscars de 1976 i que esdevindria un clàssic popular.

Només imatges d’arxiu

‘40 anys de Rocky: El naixement d’un clàssic’ no és un simple documental commemoratiu. No mira quatre dècades enrere des del present amb rostres envellits, sinó que conté íntegrament imatges d’arxiu filmades en la seva major part per John G. Avildsen, el director del primer ‘Rocky’, quan encara ni ell ni ningú es podia imaginar tots els èxits que va comportar aquesta pel·lícula.

Les imatges són d’aleshores, però les paraules que s’hi escolten són d’ara. La veu del mateix Sylvester Stallone, que oficia de narrador, recorda el que van viure en aquell rodatge, les anècdotes, les històries personals, la qual cosa aporta perspectiva al conjunt. El realitzador del documental, Derek Wayne Johnson, ha articulat el material sense recórrer a una sola imatge actual.

Un film testimoni d’un moment històric

Al curt ‘40 anys de Rocky: El naixement d’un clàssic’ no veiem testimonis fent memòria d’ells mateixos. Ben al contrari. Els veiem vivint allò que passava quatre dècades enrere. Els veiem assajar, entrenar, descansar, esperar el cop de claqueta, repetir preses davant la càmera.

Els veiem joves, que és com eren aleshores. I veiem vius a tots aquells que avui ja són morts: Talia Shire, Carl Weathers, Burt Young, Bill Conti, Joe Spinell, Garrett Browm o Burgess Meredith. Tots amb les seves cares d’aleshores, les de poc abans del naixement d’una llegenda. La llegenda de ‘Rocky’.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí