L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha fixat el 31 de desembre com a data límit per tenir elaborat, amb la participació dels agents socials, econòmics i polítics, el Pla per a la reactivació econòmica i social de la ciutat. Aquest Pla haurà de ser el full de ruta a seguir per a fer front a la crisi econòmica i social a Badalona provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Aquest matí s’ha donat el primer pas amb la reunió que ha mantingut l’alcalde, la segona tinenta d’alcaldia i regidora de l’Àmbit de Govern, Promoció Econòmica, Ciutadania i Igualtat, Cristina Agüera; i el regidor de Serveis Socials i Participació, Miguel Jurado, amb el president de la Federació d’Associacions de Veïns de Badalona (FAVB), Julio Molina, la secretària general de la Unió General de Treballadors (UGT) del Barcelonès Nord, Reyes Solaz, i del coordinador de Comissions Obreres (CCOO) del Barcelonès-Nord, Ovidi Huertas.

A la reunió s’ha fet una diagnosi de la situació econòmica i social de Badalona i s’ha acordat la creació d’una comissió per a l’elaboració d’un Pla de reactivació. El president de la FAVB, Julio Molina, i els representants sindicals, han coincidit amb els representants del govern municipal que la comissió, que començarà els seus treballs la setmana vinent, ha de comptar amb la participació de la resta d’agents socials, econòmics i polítics de la ciutat i en aquest sentit es treballarà per enllestir un calendari de trobades.

L’alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, ha reconegut que “amb els instruments que l’Ajuntament disposa actualment i amb un pressupost del 2019, és molt difícil donar la millor resposta a les necessitats econòmiques i socials derivades d’aquesta situació d’emergència”. En aquest sentit ha sol·licitat que la comissió per a l’elaboració d’un Pla de reactivació econòmica i social “no quedi en paper mullat, hem de ser pràctics i treballar tots, govern, oposició, agents socials i econòmics, per articular propostes efectives que s’incloguin en el pressupost municipal per destinar els màxims recursos per atendre les necessitats dels veïns i veïnes de Badalona».

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí