El govern municipal de Badalona ha tornat a posar en marxa la Unitat de Policia de barri que va ser eliminada durant la darrera legislatura. Des d’aquest dilluns i durant les pròximes setmanes s’anirà desplegant per cada barri de la ciutat una patrulla de proximitat formada per dos agents que van a peu i que es dediquen exclusivament a la zona de la ciutat que se’ls ha designat. Aquestes patrulles no seran aleatòries, sinó que estaran formades sempre per les mateixes persones, fet que té com a objectiu principal facilitar i assegurar una bona connexió entre el veïnat i els agents i que aquests puguin conèixer la idiosincràsia de cada barri amb precisió.

Amb la voluntat de reforçar el vincle entre la nova Unitat de Policia de barri i l’entorn, durant les primeres setmanes els agents visitaran els principals eixos comercials, associacions veïnals i entitats de cada barri per donar-se a conèixer i facilitar un número de telèfon exclusiu perquè els veïns puguin contactar amb ells davant qualsevol incidència, facilitant la precisió i celeritat de les intervencions policials. Per cobrir aquest servei, l’Ajuntament de Badalona ha activat 30 noves línies telefòniques, una per cada patrulla.

La nova Unitat de Policia de barri actuarà en dos torns diaris que cobriran la franja que va entre les 7 i les 22 hores. Per formar aquestes patrulles de proximitat, fins a l’1 de novembre s’aniran incorporant agents fins a arribar als 48 efectius que formen la unitat. Aquests agents provindran de noves incorporacions i de la reestructuració interna del cos de la Guàrdia Urbana efectuat pel govern municipal, que aposta per la reducció de persones que realitza tasques administratives per disposar de més recursos als carrers. D’aquesta manera, la creació de la nova unitat no tindrà cap cost afegit.

Durant la presentació de la nova unitat policial, l’alcalde Xavier Garcia Albiol ha destacat que “gràcies a la nova policia de proximitat cada barri de Badalona disposarà d’un reforç policial continuat que se sumaran a les patrulles motoritzades que seguiran donant el mateix servei que fan actualment”. Garcia Albiol ha explicat que “per aconseguir la màxima eficiència possible de la nova unitat serà molt important el suport i col·laboració del veïnat, ja que d’aquesta manera podrem augmentar la seguretat dels veïns de tots els barris de la ciutat i lluitar contra els principals conflictes que hem d’afrontar, com per exemple l’ocupació il·legal d’habitatges”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor ingrese su comentario!
Por favor ingrese su nombre aquí